Forside     Kurser     Kursusmateriale     RNFA i robotkirurgi     Om MIUC     Nyheder  ¦  Aalborg Universitetshospital  ¦   Aarhus Universitetshospital, Skejby  ¦   AU Foulum  ¦  

Aalborg Universitetshospital

Biomedicinsk Laboratorium

Biomedicinsk Laboratorium på Aalborg Sygehus er lillebror i kredsen af dyreeksperimentelle institutioner tilknyttet de store sygehuse, idet alle de øvrige er tilknyttet universiteter med medicinsk fakultet. Aalborg Sygehus opnåede ved årsskiftet 2003 status som universitetshospital, hvilket har betydet , at der er blevet sat endnu større fokus på undervisning og forskning, herunder også den dyreeksperimentelle forskning. Aalborg Sygehus arbejder derfor til stadighed for at kunne tilbyde endnu bedre forhold for såvel mennesker som dyr.              

Biomedicinsk Laboratorium er et tilbud til alle, der ønsker at benytte forsøgsdyr som led i deres forskning eller i forbindelse med deres uddannelse, og henvender sig ikke kun til medarbejdere på Aalborg Sygehus, men kan også benyttes af læger m.v. fra såvel indland- som udland.

Medarbejdere
Desuden råder Biomedicinsk Laboratorium over tre højt kvalificerede dyreteknikere, som står til rådighed for laboratoriets gæster. De har alle via løbende uddannelse og daglig træning erhvervet sig færdigheder indenfor bl.a. konventionel kirurgi, mikrokirurgiske indgreb samt naturligvis staldpleje, overvågning, fodring, opstaldning smat opdræt. Alle anæstesier i Aalborg Dyrestald udføres af dyreteknikerne, såvel som al smertebehandling og postoperativt.

Link til Biomedicinsk Laboratoriums hjemmeside (desværre ikke tilgængelig p.t. pga. opdatering)

Tilbage